طرز تهیه آلبالو پلو مجلسی شیرازی با گوشت قلقلی-راهبرد معاصر

طرز تهیه آلبالو پلو مجلسی شیرازی با گوشت قلقلی

آلبالو پلو شیرازی از جمله غذا‌های محبوب تابستانی شیرازی‌ها در فصل تابستان است. اگر گذرتان به شیراز افتاد و تابستان بود از میزبان‌تان بخواهید تا برای‌تان آلبالو پلو شیرازی بپزد.
تاریخ انتشار: ۱۱:۵۱ - ۰۱ تير ۱۴۰۰ - 2021 June 22
کد خبر: ۹۲۶۷۴

به گزارش راهبرد معاصر،آلبالو پلو شیرازی از جمله غذا‌های محبوب تابستانی شیرازی‌ها در فصل تابستان است. اگر گذرتان به شیراز افتاد و تابستان بود از میزبان‌تان بخواهید تا برای‌تان آلبالو پلو شیرازی بپزد.

مواد لازم آلبالو پلو مجلسی شیرازی با گوشت چرخکرده قلقلی

آلبالو: ۷۰۰ گرم

گوشت چرخ کرده: ۴۰۰ گرم

پیاز: یک عدد متوسط

شکر: ۲۵۰ گرم (اگر آلبالو پلو را شیرین می‌پسندید مقدار شکر را بیشتر کنید، اگر هم ملس می‌پسندید ۲۰۰ گرم شکر کافی است)

برنج: ۴ لیوان

زعفران دم کرده: به میزان لازم

نمک و فلفل سیاه: به میزان لازم

خلال پسته و بادام: به میزان لازم

روغن مایع: به میزان لازم



طرز تهیه

مرحله اول؛ خیس کردن برنج

ابتدا ۵ تا ۶ ساعت برنج‌ها را با آب و نمک بخیسانید. آلبالو‌های شسته شده را هسته‌گیری کنید.

مرحله دوم؛ ریختن شکر در لابه‌لای آلبالو‌ها

سپس آلبالو‌ها را در یک قابلمه ریخته و شکر را لابه‌لای آن‌ها بریزید. قابلمه آلبالو و شکر را روی شعله ملایم گاز بگذارید و بعد از به جوش آمدن اجازه دهید آلبالو‌ها به مدت ۳۰ دقیقه با شکر بجوشند. بعد از این مدت آلبالو‌ها را آبکش کنید و آب آلبالو را در یک شیشه تمیز بریزید. از این آب می‌توانید به عنوان شربت آلبالو استفاده کنید.



مرحله سوم؛ تهیه گوشت قلقلی و سرخ کردن آن

در یک قابلمه آب را جوش بیاورید و برنج را در آن بریزید. در این فاصله گوشت چرخکرده را با یک عدد پیاز متوسط رنده شده و نمک و فلفل سیاه خوب ورز دهید و به صورت گوشت قلقلی‌های کوچک به اندازه یک گردو درآورید. گلوله‌های گوشتی را در روغن داغ سرخ کنید.



مرحله آخر؛ دم کردن آلبالو پلو

در این فاصله برنج را آبکش کنید. در قابلمه‌ای که می‌خواهید پلو را دم کنید مقداری روغن دم کنید و کف آن را با نان یا حلقه‌های سیب‌زمینی بپوشانید. می‌توانید روی نان یا سیب‌زمینی مقداری کنجد بپاشید. حالا به صورت لایه لایه برنج و آلبالو و گوشت قلقلی در قابلمه بریزید، لایه آخر باید برنج باشد. می‌توانید در صورت تمایل گوشت را لای برنج دم نکنید و بعد از پایان پخت آلبالو پلو، گوشت‌های قلقلی را روی برنج سرو کنید.

وقتی که تمام مواد را در قابلمه لایه لایه ریختید پلو را به مدت نیم ساعت دم بگذارید. بعد از دم کشیدن پلو کمی از برنج روی آن را بردارید، با زعفران ترکیب کنید و روی آلبالو پلو برنج زعفرانی بریزید. آلبالوپلو را با خلال پسته و بادام تزیین کنید./تابناک
ارسال نظر
تحلیل های برگزیده